Fonksiyon Kütüphanesi

ByTRiSLaSiS

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
129
Konum
İstanbul
Arkadaşlar bu başlık altında test edilmiş hali hazırda fonksiyonları paylaşabilir istekte bulunabilirsiniz...
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
24
Konum
ygs/lys
PHP:
		function nezaman($t) 
					{ 
					date_default_timezone_set('Europe/Istanbul');
					$date = date_create($t);
					$date=date_format($date, 'U');
					$fark=date('U')-$date;
					switch ($fark){
								case ($fark>31536000):
								$ay=bcmod($fark,31536000);
								$ay=floor($ay/2592000).' ay ';
								if ($ay<1) $ay='';
								echo floor($fark/31536000).' yıl '.$ay.' önce';
								break;
								case ($fark>2592000):
								$hafta=bcmod($fark,2592000);
								$hafta=floor($hafta/604800).' hafta ';
								if ($hafta<1) $hafta='';
								echo floor($fark/2592000).' ay '.$hafta.' önce';
								break;
								case ($fark>604800):
								$gun=bcmod($fark,604800);
								$gun=floor($gun/86400).' gün ';
								if ($gun<1) $gun='';
								echo floor($fark/604800).' hafta '.$gun.' önce';
								break;
								case ($fark>86400):
								$saat=bcmod($fark,86400);
								$saat=floor($saat/3600).' saat ';
								if ($saat<1) $saat='';
								echo floor($fark/86400).' gün '.$saat.' önce';
								break;
								case ($fark>3600):
								$dak=bcmod($fark,3600);
								$dak=floor($dak/60).' dk ';
								if($dak<1) $dak='';
								echo floor($fark/3600).' saat '.$dak.' önce';
								break;
								case ($fark>60):
								$san=bcmod($fark,60);
								$san=$san.' sn ';
								if ($san<1) $san='';
								echo floor($fark/60).' dk '.$san.' önce';
								break;
								case ($fark<60):
								echo $fark.' sn önce';
								break;
					}
					}
kullanımı :
kod: nezaman("2012-08-01 12:01:21");
çıktı: 5 gün 9 saat önce

kod: nezaman("2012-08-06 12:01:21");
çıktı: 9 saat 32 dk önce

gibi..
 

kralmermi

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
93
Konum
<?php ?>
PHP:
function replace_tr($text) {
$text = trim($text);
$search = array('Ç','ç','Ğ','ğ','ı','İ','Ö','ö','Ş','ş','Ü','ü',' ', "'", '"', '^', '&', '.', ',', '+', ':', '-', '?', '!');
$replace = array('C','c','G','g','i','I','O','o','S','s','U','u','_', '', '', '',  '', '_', '_', '_', '_', '_', '_', '_');
$new_text = str_replace($search,$replace,$text);
return $new_text;
} 

echo replace_tr("Hasan RUŞANOĞLU");
//Sonuc Hasan_RUSANOGLU
 

kralmermi

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
93
Konum
<?php ?>
PHP:
function randomsifre($uzunluk){
$pattern1 = "aeuio";
$patern2="bcdfghjklmnpqrstvwxyz";
$pattern3 ="1234567890";
for($i=1;$i<$uzunluk;$i++)
{
$sifre .= $patern2{rand(0,21)};
$t=$i+1;
for($j=$i; $j<$t; $j++){
$i++;
$sifre .= $pattern1{rand(0,5)};
$s=$j+1;
for($r=$j;$r<$s; $r++){
$j++;
 $sifre .= $pattern3{rand(0,10)};}}
}
return $sifre;
} 

echo randomsifre(8);
//Sonuc fdEs57de
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
24
Konum
ygs/lys
PHP:
					function strip_only($str, $tags, $stripContent = false) { 
     				$content = ''; 
     				if(!is_array($tags)) { 
       			 	$tags = (strpos($str, '>') !== false ? explode('>', str_replace('<', '', $tags)) : array($tags)); 
     		    	if(end($tags) == '') array_pop($tags); 
    				} 
    				foreach($tags as $tag) { 
      				if ($stripContent) 
         	     	$content = '(.+</'.$tag.'[^>]*>|)'; 
        		 	$str = preg_replace('#</?'.$tag.'[^>]*>'.$content.'#is', '', $str); 
    				} 
     				return $str; 
 					}
binevi strip_tagsın tersidir. php.netden alınmıştır. kullanımı
PHP:
strip_only($text,'<div>'); //sadece div tagları kaldırılır.
 

kralmermi

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
93
Konum
<?php ?>
PHP:
function GecenZaman($X){
	$BugunKucuk = date("Y-m-d 00:00:00");
	$BugunBuyuk = date("Y-m-d 23:59:59");
	$DunKucuk = date("Y-m-d", mktime(0,0,0,date("m"),date("d")-1,date("Y")))." 00:00:00";
	$DunBuyuk = date("Y-m-d", mktime(0,0,0,date("m"),date("d")-1,date("Y")))." 23:59:59";
	if($X > $BugunKucuk && $X < $BugunBuyuk){
		$parcala = explode("-", $X);
		$yil = $parcala[0];
		$ay = $parcala[1];
		$parcala = explode(" ", $parcala[2]);
		$gun = $parcala[0];
		$parcala = explode(":",$parcala[1]);
		$return = "Bugün - ".$parcala[0].":".$parcala[1];
	}
	else if($X > $DunKucuk && $X < $DunBuyuk){
		$return = "Dün";	
	}
	else{
		$parcala = explode("-", $X);
		$yil = $parcala[0];
		$ay = $parcala[1];
		$parcala = explode(" ", $parcala[2]);
		$gun = $parcala[0];
		$saat = $parcala[1];
		$return = $gun."-".$ay."-".$yil." ".$saat;	
	}
	return $return;
}

echo GecenZaman("2012-08-06 21:39:00");
//Sonuc Bugün 21:39
echo GecenZaman("2012-08-05 21:39:00");
//Sonuc Dün
echo GecenZaman("2012-08-04 21:39:00");
//Sonuc 2012-08-04 21:39:00
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
24
Konum
ygs/lys
PHP:
//verilen stringin permalink versiyonu için uygun olanını çıktılar
function seo($title){
			$bul = array('Ç', 'Ş', 'Ğ', 'Ü', 'İ', 'Ö', 'ç', 'ş', 'ğ', 'ü', 'ö', 'ı', '-');
			$yap = array('c', 's', 'g', 'u', 'i', 'o', 'c', 's', 'g', 'u', 'o', 'i', ' ');
			$perma = strtolower(str_replace($bul, $yap,   $title));
			$perma = preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]@i", ' ', $perma);
			$perma = trim(preg_replace('/\s+/',' ', $perma));
			$perma = str_replace(' ', '-', $perma);
			return $perma;
			}
 

kralmermi

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
93
Konum
<?php ?>
PHP:
function veri($Tablo, $SorguAlan, $SonucAlan, $ID)
{
  $Sonuc=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM ".$Tablo." WHERE ".$SorguAlan."='".$ID."'"));
  $yaz = $Sonuc[$SonucAlan];
  return $yaz;	
}

echo veri("ogrenci", "ogr_no", "ogr_adsoyad", "25");
//Sonuc Hasan RUŞANOĞLU
Bu fonksiyonumu çok severim ve aşşa yukarı her projemdede kullanırım. Tek sorguluk bir işlem yapmam gerekiyor bunun için bi sürü kod yaz uğraşmasıda zor geliyor. böyle bi fonk yazdım. Kimi beğenir kimi beğenmez. Belki işinize yarar...
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
PHP:
function dovizler()
{
$dolar = "USD/TRY";
$mark = "EUR/TRY";
$sterlin = "GBP/TRY";
$riyal = "SAR/TRY";
$dosya=file("http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html?");
for ($i=0; $i<sizeof($dosya); $i++)
{

if(ereg($dolar, $dosya[$i])) {
$alanlar = split("[[:space:]]+" , $dosya[$i]);
echo "<tr><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>USD</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[4]." TL</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[5]." TL</font></th></tr>";
}
if(ereg($mark, $dosya[$i])) {
$alanlar = split("[[:space:]]+" , $dosya[$i]);
echo "<tr><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>EUR</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[3]." TL</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[4]." TL</font></th></tr>";
}
if(ereg($sterlin, $dosya[$i])) {
$alanlar = split("[[:space:]]+" , $dosya[$i]);
echo "<tr><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>GBP</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[4]." TL</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[5]." TL</font></th></tr>";
}
if(ereg($riyal, $dosya[$i])) {
$alanlar = split("[[:space:]]+" , $dosya[$i]);
echo "<tr><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>SAR</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[5]." TL</font></th><th scope=\"col\"><font face=tahoma size=2>".$alanlar[6]." TL</font></th></tr>";
}
}
}
PHP:
echo dovizler()
şeklinde döviz kurlarını çektiğim bir fonksiyon kullanıyorum yardımcı olur diye düşündüm

çıktısı
USD : 1.896 TL şeklinde oluyor
 

gkbrk

webmaster.tc
Üye
Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
1,021
PHP:
function arasiniAl($veri,$baslangic,$bitis){
$veri = explode($baslangic,$veri);
$veri = $veri[1];
$veri = explode($bitis,$veri);
$veri = $veri[0];
return $veri;
}
Özellikle bot yazarken kullandığım, işinizi gerçekten kolaylaştıran bir kod.
Kullanımı:Değişkene atadığınız veriyi istediğiniz iki yerden bölüp arasını almaya yarar.
Örnek:
PHP:
$bolunecekyazi = "<film_url>http://ornekfilmsitesi.com/film.mp4</filmurl>";
$filmurl = arasiniAl("bolunecekyazi,"<film_url>","<\/filmurl>");
echo $filmurl;
Sonuç: http://ornekfilmsitesi.com/film.mp4
 

BDuman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
46
Txt dosyasından rastgele bir satır almak

PHP:
function RandomLine($filename) { 
    $lines = file($filename) ; 
    return $lines[array_rand($lines)] ; 
} 

$rastgelesatir = RandomLine("dosya.txt"); 

echo $rastgelesatir;
Umarım işinize yarar ;)
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
24
Konum
ygs/lys
Part Sistemi

bir arkadaş istediği için yapmıştım burda da paylaşayım dedim. kullanılan kodun kaynağı;
Dynamic Drive DHTML Scripts- Featured Content Slider v2.4


1- bu kodu head tagları arasına alın.
(contentslide.js;
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/contentslider.js
)
<script type="text/javascript" src="contentslider.js"></script>

2- bunu da parçalama işleminin gerçekleşeceği dosyaya atın.

PHP:
<?php
$x='<!-- part -->ilk kısım<!-- part -->ikinci kısım'; // buraya embed kodlarının yer aldığı değişkeninizi koyun
$out=explode('<!-- part -->',$x);
unset($out[0]);
if (count($out)>0){
echo '<br><br><div id="paginate-slider2" class="pagination">';
		foreach ($out as $tek){
		static $i=0;
		$i++;
		echo '<a href="#" class="toc">Part '.$i.' </a>';
		}
		}
?>
</div>
		<hr><br>
		<div id="slider2" class="sliderwrapper">

<?php foreach ($out as $as){
		echo '<div class="contentdiv">
		'.$as.'
		</div>';
		}
		?>

</div><script type="text/javascript">
		featuredcontentslider.init({
		id: "slider2",  //id of main slider DIV
		contentsource: ["inline", ""],  //Valid values: ["inline", ""] or ["ajax", "path_to_file"]
		toc: "markup",  //Valid values: "#increment", "markup", ["label1", "label2", etc]
		nextprev: ["Previous", "Next"],  //labels for "prev" and "next" links. Set to "" to hide.
		revealtype: "click", //Behavior of pagination links to reveal the slides: "click" or "mouseover"
		enablefade: [true, 0.2],  //[true/false, fadedegree]
		autorotate: [false, 3000],  //[true/false, pausetime]
		onChange: function(previndex, curindex){  //event handler fired whenever script changes slide
		//previndex holds index of last slide viewed b4 current (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
		//curindex holds index of currently shown slide (1=1st slide, 2nd=2nd etc)
		}
		})
		</script>
Kullanımı her part başından önce
<!-- part -->

ekleyin. içinde yazı olsa bile sorun teşkil etmez. örnek bir kullanım;
burada normal içeriklr vs...
.
.
<!-- part -->
part1
<!-- part -->
part2
gibi kullanabilirsiniz.
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
24
Konum
ygs/lys
PHP:
function yol($a,$b='',$c='',$d='',$f='',$g='',$h='',$j='',$k='',$l=''){
$yol=substr(substr(strrchr($_SERVER['PHP_SELF'],'/'),1),0,-4);
if ($yol==$a or $yol==$b or $yol==$c or $yol==$d or $yol==$f or $yol==$g or $yol==$h or $yol==$j or $yol==$k or $yol==$l)  
return  'selected'; //buraya istediğiniz değeri yazın
}
kullanımı

<?=yol('index','altmenu')?>

tarzındadır.
 

BDuman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
46
Twitter takipçi sayısını apiden çekme

PHP:
function takipcisayisi($screen_name) {
$api_page = 'http://twitter.com/users/show/'.$screen_name;
$xml = file_get_contents ($api_page);
$profile = new SimpleXMLElement ($xml);
echo $profile->followers_count;
}
followers_count yerine buradan diğer çekebileceklerinize bakabilirsiniz arkadaşlar.. Örneğin yer bilgisi için followers_count yerine location yazmanız yeterli olacaktır.
 

Hasan Uğur Dalıç

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
17
PHP:
function veri($Tablo, $SorguAlan, $SonucAlan, $ID)
{
  $Sonuc=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM ".$Tablo." WHERE ".$SorguAlan."='".$ID."'"));
  $yaz = $Sonuc[$SonucAlan];
  return $yaz;	
}

echo veri("ogrenci", "ogr_no", "ogr_adsoyad", "25");
//Sonuc Hasan RUŞANOĞLU
Bu fonksiyonumu çok severim ve aşşa yukarı her projemdede kullanırım. Tek sorguluk bir işlem yapmam gerekiyor bunun için bi sürü kod yaz uğraşmasıda zor geliyor. böyle bi fonk yazdım. Kimi beğenir kimi beğenmez. Belki işinize yarar...
Fonksiyonlarına hastayım :D
 

NaMLu

webmaster.tc
Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
153
Konum
404 - Not Found
Pingomatic üzerinden 10 servise ping edilir.

PHP:
function pingomatic($title,$url,$debug=false) {
    $content='<?xml version="1.0"?>'.
        '<methodCall>'.
        ' <methodName>weblogUpdates.ping</methodName>'.
        '  <params>'.
        '   <param>'.
        '    <value>'.$title.'</value>'.
        '   </param>'.
        '  <param>'.
        '   <value>'.$url.'</value>'.
        '  </param>'.
        ' </params>'.
        '</methodCall>';
 
    $headers="POST / HTTP/1.0\r\n".
    "User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1) Gecko/20090624 Firefox/3.5 (.NET CLR 3.5.30729)\r\n".
    "Host: rpc.pingomatic.com\r\n".
    "Content-Type: text/xml\r\n".
    "Content-length: ".strlen($content);
 
    if ($debug) nl2br($headers);
 
    $request=$headers."\r\n\r\n".$content;
    $response = "";
    $fs=fsockopen('rpc.pingomatic.com',80, $errno, $errstr);
    if ($fs) {
        fwrite ($fs, $request);
        while (!feof($fs)) $response .= fgets($fs);
        if ($debug) echo "<xmp>".$response."</xmp>";
        fclose ($fs);
        preg_match_all("/<(name|value|boolean|string)>(.*)<\/(name|value|boolean|string)>/U",$response,$ar, PREG_PATTERN_ORDER);
        for($i=0;$i<count($ar[2]);$i++) $ar[2][$i]= strip_tags($ar[2][$i]);
        return array('status'=> ( $ar[2][1]==1 ? 'ko' : 'ok' ), 'msg'=>$ar[2][3] );
    } else {
        if ($debug) echo "<xmp>".$errstr." (".$errno.")</xmp>";
        return array('status'=>'ko', 'msg'=>$errstr." (".$errno.")");
    }
}
Kullanımı:

PHP:
$dizi = pingomatic("baslik","link");
if($dizi['status'] == 'ok')
{
    echo "pinglendi.";
}
else
{
    echo "pinglenemedi.!";
}
Fonksiyonu ben yazmadım. Bilmeyen bir kişi için paylaşmak istedim. Kaynak
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
PHP:
function analiz($metin)
{
	$metin .= " ";
	preg_match_all("@(.*?) @",$metin,$m);
	$toplamkelime = count($m[0])-1;
	for($a="0"; $a<=$toplamkelime; $a++){
		if($webmaster[$m[1][$a]]==""){
			$webmaster[$m[1][$a]] = "1";
		}else{
			$webmaster[$m[1][$a]] += "1";
		}
	}
	return print_r($webmaster);
}
Kullanımı ;

PHP:
echo analiz("Cümle");
Cümlede geçen kelimeler ve Bu kelimelerin kaç defa kullandığını verecektir. Örnek Kullanım ;

PHP:
//* analiz("inforesim webmaster kedi köpek webmaster");  *//
Array
(
    [inforesim] => 1
    [webmaster] => 2
    [kedi] => 1
    [köpek] => 1
)
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
PHP:
function youtubeapi($adres){
$adres=explode('?v=',$adres);
return array('video_adres' => 'http://www.you tube.com/watch?v='.$adres[1],
'foto_adres' =>'http://img.youtube.com/vi/'.$adres[1].'/0.jpg');
}
fonksiyonun örnek kullanımı;

PHP:
$adres= youtubeapi('http://www.you tube.com/watch?v=GEjyGS_BtHs&feature=g-vrec');
echo $adres['foto_adres'];
echo $adres['video_adres'];
yukarıdaki kodun ekran çıktısı;

http://img.youtube.com/vi/GEjyGS_BtHs/0.jpg

ve

http://www.youtube.com/watch?v=GEjyGS_BtHs

Not : you tube arasında boşluk kaldırmayı unutmayın
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
24
Konum
ygs/lys
istediğiniz aralıktaki asal sayılar;
PHP:
$giris=2; //en küçük ve tek çift asal sayı ikidr
$limit=100;
for ($i=$giris;$i<$limit;$i++){
$onay=true;
$kok=sqrt($limit);
static $adet=0;
for ($a=2;$a<$kok;$a++){
if ($i==$a) 	break;
if ($i%$a==0)	$onay=false;
}
if ($onay){		echo $i.' '; $adet++; }
}
echo '<br />'.$adet.' tane asal sayı bulundu.';
sayı asal mı kontrolü;

PHP:
$sayi=2;
$mesaj="asaldır";
 for($x=2;$x<=$sayi-1;$x++){
  $k=$sayi%$x;
  if($k==0){
  $mesaj="asal değil";
  break;
  }
  }
  echo $mesaj;
 

NaMLu

webmaster.tc
Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
153
Konum
404 - Not Found
Yazmış olduğum bu fonksiyon ile domain adını alabilirsiniz.

PHP:
<?PHP

function domain_adi()
{
    if (substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 0, 4) == "www.") {
        $domainadi = substr($_SERVER['HTTP_HOST'], 4);
    } else {
        $domainadi = $_SERVER['HTTP_HOST'];
    }
    return $domainadi;
}

echo domain_adi(); // Örneğin bu kodu bu sitede çalıştırsak ekrana webmaster.tc yazar.

?>
 

Üst