mysql'a kaydederken bozulma ?!

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
25
Konum
ygs/lys
yahu içerikler çekiliyor echo ile yazdırıp kontrol ettim ama insert into ile mysqla yazdırırken saçmalıyor. hem de çok alakasız .

mesela 600 karakterin sadece ilk 3 harfini almalar falan fazladan girdi yapmalar. sorun ne olabilir :confused:
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
yahu içerikler çekiliyor echo ile yazdırıp kontrol ettim ama insert into ile mysqla yazdırırken saçmalıyor. hem de çok alakasız .

mesela 600 karakterin sadece ilk 3 harfini almalar falan fazladan girdi yapmalar. sorun ne olabilir :confused:
İçerik girdiğin sütunun tipi ne ?
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
25
Konum
ygs/lys
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
varchar ve longtext ikisi de bozuluyor
 

gkbrk

webmaster.tc
Üye
Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
1,021
Kaydederken addslashes($str) okurken stripslashes($str) kullan.
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
25
Konum
ygs/lys
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
function clean($x){
global $con;
$a=$con->real_escape_string($x);
$z = htmlentities($a);
$y = html_entity_decode(htmlentities($z));
return $y;
}

şu fonksiyonla temizleyince sorun kalmadı ama bu sefer de bazı harflerde (ış gibi) bozulma var. zaten yazdırırken de bazı harfler bozuktu. dosya utf8 bomsuz tipinde ve charset utf8

sanırım türkçe lerin html karşılığında kaydediyor. geri dönüşüm tarzı bişi yapmam lazım. o yazdığım ış değildi aslında bozuk harflerdi..

örneğin <br /> değil <br /> yazıyor
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
function clean($x){
global $con;
$a=$con->real_escape_string($x);
$z = htmlentities($a);
$y = html_entity_decode(htmlentities($z));
return $y;
}

şu fonksiyonla temizleyince sorun kalmadı ama bu sefer de bazı harflerde (ış gibi) bozulma var. zaten yazdırırken de bazı harfler bozuktu. dosya utf8 bomsuz tipinde ve charset utf8

sanırım türkçe lerin html karşılığında kaydediyor. geri dönüşüm tarzı bişi yapmam lazım. o yazdığım ış değildi aslında bozuk harflerdi..

örneğin <br /> değil <br /> yazıyor
PHP:
function temiz($degisken){
$degisken = str_replace("'","\\'",$degisken);
$degisken = str_replace('"','\\"',$degisken);
return $degisken;
}
Yukardakin den geçirmeyi dene bide eklerken.
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
25
Konum
ygs/lys
PHP:
function temiz($degisken){
$degisken = str_replace("'","\\'",$degisken);
$degisken = str_replace('"','\\"',$degisken);
return $degisken;
}
Yukardakin den geçirmeyi dene bide eklerken.
yok hocam yine bozuk oldu ama son olarak şöyle bişi yaptım

$lyric=htmlspecialchars_decode(clean($lyric));

tek sorun olarak ş ve ı harfleri kaldı. onları da elle düzelticem sanırım..(str_replace)
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
25
Konum
ygs/lys
kaynağın metası

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html"; charset=windows-1254">

şeklinde..

tablo karakter seti utf8 general ci.
iconvye bakıyorum şimdi
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
ayrıca bağlantı dosyanda

mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_turkish_ci'");

kullan latin için

mysql_query("SET NAMES latin5");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
$veri = mysql_real_escape_string($_POST["icerik"]);

mysql_query("INSERT INTO tabloadı (sutun) VALUES ('$veri')");

bu şekilde dene text editörü kullanıyormusun bu arada ?
 

nurulmac11

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
96
Yaş
25
Konum
ygs/lys
$veri = mysql_real_escape_string($_POST["icerik"]);

mysql_query("INSERT INTO tabloadı (sutun) VALUES ('$veri')");

bu şekilde dene text editörü kullanıyormusun bu arada ?
yok hocam ikisini de yaptım ama değişmedi sonuç



__

iconv nin de nasıl kullanıldığını anlayamadım
 

Üst