Php Dersleri (ByAkman)

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
Ders 1 : DEĞİŞKEN KAVRAMI

Merhaba arkadaşlar bu başlık altında sizlere php ile ilgili dersler vermeye çalışacağım. Evet ilk dersimizde değişken kavramı üzerinde duracağız. Nedir bu değişken ?

Php öğrenmek istiyorsanız bu değişken kavramını öğrenmekle işe başlamanız gerekir.

Şimdi değişkeni bir depoya benzetebiliriz. Depo ne yapar içine konulanı içinde tutar. Değişkende budur. Yani ona ne verirseniz onu tutar.

Şimdi bir depo düşünün adı X Deposu olsun. Siz bu X Deposuna götürüp birşeyler koyabiliyor ve X olan adını Y olarak değiştirebiliyorsunuz. Kısaca günlük hayatta benzetme bu şekilde olabilir. Şimdi gelelim Php de değişken kavramına ;

Php de değişken tanımlanırken öncelikli olarak değişken başına
PHP:
$
işareti koyarız. Örnek bir uygulama şu şekilde olacaktır.

PHP:
$byakman = "Php";
Yani ne yaptık byakman deposuna php yi koyduk.

Şimdi değikenlerle ne yapabiliriz derseniz şu şekilde izah edeyim ;

PHP:
$adiniz = "Mehmet";
$soyadiniz = "Can";
$isiniz = "Mühendis";

print "$adiniz $soyadiniz, isimli kullanıcının mesleği $isiniz tir.";
Bu şekilde kullanımın çıktısı şu şekilde olacaktır. Mehmet Can, isimli kullanıcının mesleği Mühendis tir.

Ve ilk dersimizin sonuna geliyoruz. Hergün yeni bir ders ile sizlerin karşısında olacağım. Konuyu sabitlerlerse sevinirim. (BYAKMAN)
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
Güzel bir ders olmuş hocam, Yazan parmaklarınıza sağlık.

burda print yerine echo daha sağlıklı olmaz mı ?
Kullanılabilir bir fark yok ama, Function yazımlarında print kullanamk şarttır. Aksi taktirde fonksiyondan dönen sonucu değişkene atayamazsın.
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Güzel bir ders olmuş hocam, Yazan parmaklarınıza sağlık.



Kullanılabilir bir fark yok ama, Function yazımlarında print kullanamk şarttır. Aksi taktirde fonksiyondan dönen sonucu değişkene atayamazsın.

Arkadas gerekli aciklamayi vermis

İnsallah hocam hergun birders olarak yardimci olmaya calisacagim
 

kralmermi

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
93
Konum
<?php ?>
Güzel bir ders olmuş hocam, Yazan parmaklarınıza sağlık.



Kullanılabilir bir fark yok ama, Function yazımlarında print kullanamk şarttır. Aksi taktirde fonksiyondan dönen sonucu değişkene atayamazsın.
function yazimlarinda print kullanmak şart değildir. functionlardan dönen sonucu priint ile kullanabiliyormusun bilmiyorum. Ancak return kullanmak en sağlıklısı diye biliyorum .
 

flashomer

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
56
Konum
Flash/Adobe
PHP:
<?

if( $duzey == "Başlangıç" ) {
   
      echo"Güzel Çalışma Hocam =)";  

} else {

    echo"Çoook Çalışmak Gerek Çoooookk!.. :)";

}


echo"<script>alert('FlashömeR ;)');</script>";

?>
 

karmixs

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
78
hocam ders için teşekkürler nice derslere diyelim ve devamını da bekliyorum kolay gelsin.
 

proghammer

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
497
Konum
WebMaster
Takıldığın yerlerde yardımcı olurum ;)

:D:D

Derslerin devamını beklerim hocam burada en azından birisine bir kelam öğretsen ne mutlu sana..

Allah Zihin Açıklığı versin.
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
Arkadaşlar paylaşımların devamı gelecek fakat şuan üzerinde çalıştığım projenin ağırlığı yüzünden pek anlatım yazamıyorum proje bitiminde kaldığı yerden devam
 

proghammer

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
497
Konum
WebMaster
php öğrenmek için sadece istemen ve araştırman yeterli.
Katılıyorum kesinlikle kişinin kendisinde bitiyor herşey kral hoca da gelse kral anlatımda olsa kişide azim istek olmadıkça herşey boşa..

Arkadaş zaten burada diğer üyelere ders mahiyetinde anlatımlar yapıyor..

Kaçırılmayacak fırsat sorularınızı yöneltin ve kavrayın bu işi ;) :cool:
 

ByAkman

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
391
Konum
in the PHP
Mesela ben 5 yıl önce ogame oyunundan esinlenerek başladım clon scriptler üzerinden php öğrendim 2 yıl ogame işinden sonra php de kendimi geliştirdim 2 yıl şimdi kodlamaları rahatlıkla yapabiliyorm tabi çalışma süresini uzuna kaçırıp beyini yormadıkça :)
 

proghammer

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
497
Konum
WebMaster
Mesela ben 5 yıl önce ogame oyunundan esinlenerek başladım clon scriptler üzerinden php öğrendim 2 yıl ogame işinden sonra php de kendimi geliştirdim 2 yıl şimdi kodlamaları rahatlıkla yapabiliyorm tabi çalışma süresini uzuna kaçırıp beyini yormadıkça :)
Beynini yorma durumunu çok iyi biliyorum :D:D :eek:

Beynin sulandıgında bir rahat nefes al, duşa gir, balkona çık vs makina başından kalk.. ;)
 

Üst