Merhaba arkadaşlar
Php ye başladıktan sonra ilk sistem kodlamamı yaptım ve merak ettiğim seflink nasıl yaparımdı. Bir kaç gün araştırdım , bilgiler topladım. Ama tam olarak net bir bilgi edinmem zor oldu. Şimdi sizlere seflink yapımında genel hatları vermeye çalışacağım.
--------------------------------------------------------------------
Şimdi kodlamamızı bitirdik. Elimizde php dosyalarımız var ve link yapısı atıyorum. hakkimizda.php?id=1&seflink=deneme-yazisi
Biz bunu nasıl yapabiliriz mesela
hakkimizda/1-deneme-yazisi.html
fakat burda önemli bir nokta var. Bu şekilde yaparsak eğer hakkımızda sayfasında tanımlı scriptler style dosyaları ile ilgili problem olacaktır. O yüzden ben burda $adres değişkeni yardımıyla tam yollarını veriyorum dosyalarıma $adres değişkeni kısaca sitenizin urlsi oluyor.
Daha sonra .htaccess dosyası oluşturarak
Şimdi ne yaptık : dedikki eğer hakkimizda.php?id=1&seflink=deneme-yazisi gibi bir php dosyamız var ise sen bunu hakkimizda/1-deneme-yazisi.html olarakta göster dedik. Daha sonra mevcut linkleri düzeltiyoruz tamamdır.
Sorularınızı konu altından iletirseniz yardımcı olmaya çalışacağım
Php ye başladıktan sonra ilk sistem kodlamamı yaptım ve merak ettiğim seflink nasıl yaparımdı. Bir kaç gün araştırdım , bilgiler topladım. Ama tam olarak net bir bilgi edinmem zor oldu. Şimdi sizlere seflink yapımında genel hatları vermeye çalışacağım.
--------------------------------------------------------------------
Şimdi kodlamamızı bitirdik. Elimizde php dosyalarımız var ve link yapısı atıyorum. hakkimizda.php?id=1&seflink=deneme-yazisi
Biz bunu nasıl yapabiliriz mesela
hakkimizda/1-deneme-yazisi.html
fakat burda önemli bir nokta var. Bu şekilde yaparsak eğer hakkımızda sayfasında tanımlı scriptler style dosyaları ile ilgili problem olacaktır. O yüzden ben burda $adres değişkeni yardımıyla tam yollarını veriyorum dosyalarıma $adres değişkeni kısaca sitenizin urlsi oluyor.
Daha sonra .htaccess dosyası oluşturarak
PHP:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^hakkimizda/(.*)-(.*).html$ hakkimizda.php?id=$1&seflink=$2 [L,NC]
Sorularınızı konu altından iletirseniz yardımcı olmaya çalışacağım