Php resim yükleme scripti yüklenen dosya adı?

furkann34

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
52
selam,

Merhaba ;

Verdiğiniz adres tam değil, Verirseniz inceleyebilirim.

Bu sitedeki php resim upload scriptini kurdum güzelde çalışıyor.

Yalnız yapamadağım olay,

örneğim resimi seçiyoruz. resim adı 1.png seçiyoruz yükle diyoruz. upload_1.png olarak yüklüyor.

yapmak istediğim yüklediğim dosya besiktas.jpg mi besiktas.jpg olarak kaydetsin upload_ gibi isimler olmasın dosya adında.

Şimdiden teşekkür ederim
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
Merhaba ;

Verdiğiniz adres tam değil, Verirseniz inceleyebilirim.
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
upload.php dosyasının içindeki

PHP:
	$yukle->file_new_name_body = 'upload';
Bunu böyle yap ;

PHP:
	$yukle->file_new_name_body = '';
Dene bakalım...
 

furkann34

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
52
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
upload.php dosyasının içindeki

PHP:
	$yukle->file_new_name_body = 'upload';
Bunu böyle yap ;

PHP:
	$yukle->file_new_name_body = '';
Dene bakalım...
bunu önceden de denedim ilk dosyayı yüklerken tam ismiyle kaydediyor.
ama bu dosyayı aynı isimle tekrar kaydettiğinde

dosyaadi_1 çıkıyor.

tekrar deneyince _2 olarak çıkıyor.
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
bunu önceden de denedim ilk dosyayı yüklerken tam ismiyle kaydediyor.
ama bu dosyayı aynı isimle tekrar kaydettiğinde

dosyaadi_1 çıkıyor.

tekrar deneyince _2 olarak çıkıyor.
Üstadım aslında sistem iyi bir şey yapıyor, Çünkü öyle yapmasa resim değişecekti. _2, _3 ekleyerek aynı başlıkta olan resimlerin çakışmasını önlüyor.
 

Omeros

webmaster.tc
Üye
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
41
Konum
Ankara
bunu önceden de denedim ilk dosyayı yüklerken tam ismiyle kaydediyor.
ama bu dosyayı aynı isimle tekrar kaydettiğinde

dosyaadi_1 çıkıyor.

tekrar deneyince _2 olarak çıkıyor.
Sistem mantıklısını yapıyor , tekrar upload ettiğinde böyle yapmadığın taktirde aynı isimli resim yüklediğinde resim değişir çünkü ...
 

furkann34

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
52
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Evet mantıklısını yapıyor ama şimdi hak vericeksiniz :D

Bir sayfamız var ortalama 50 tane resim var bu resimler sürekli güncelleniyor.

yemek listesi ve fiyatı gibi düşünün

Pilav kuru ayran 10 lira bunun resimi.

bunun gibi 50 tane resim var broşür ekliyoruz sayfaya.

Şimdi ben müşteriye ftp vermek istemiyorum ftpden resimi atar biter ama vermek istemediğim için bu yolları tercih ettim.
 

Çağrı

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
76
Konum
izmir
class.upload.php'de
bunu bulup ;
PHP:
$this->file_dst_name_body = $body . '_' . $cpt;
bunla değiştir.
PHP:
$this->file_dst_name_body = $body . $cpt;
 

furkann34

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
52
class.upload.php'de
bunu bulup ;
PHP:
$this->file_dst_name_body = $body . '_' . $cpt;
bunla değiştir.
PHP:
$this->file_dst_name_body = $body . $cpt;
teşekkür ederim.

yüklenen resim 1.jpg tekrar yüklüyorum 1.jpg dosyasını

resimler klasörüne 11.jpg olarak kaydediyor bu sefer

11.jpg 12.jpg 13.jpg olarakda devam ediyor kaydedince.
 

inforesim

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,401
teşekkür ederim.

yüklenen resim 1.jpg tekrar yüklüyorum 1.jpg dosyasını

resimler klasörüne 11.jpg olarak kaydediyor bu sefer

11.jpg 12.jpg 13.jpg olarakda devam ediyor kaydedince.
PHP:
$this->file_dst_name_body = $body . $cpt;
Bunu

PHP:
$this->file_dst_name_body = $body;
Böyle değiştirdinmi sorunun çözülecektir :)
 

furkann34

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
52
PHP:
$this->file_dst_name_body = $body . $cpt;
Bunu

PHP:
$this->file_dst_name_body = $body;
Böyle değiştirdinmi sorunun çözülecektir :)
teşekkürler yine olmadı:eek:

dosyayı gönderince işlemci kullanımı %95 e kadar geldi ve olmadı pc bağrıyor sadece:D
 

Çağrı

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
76
Konum
izmir
teşekkür ederim.

yüklenen resim 1.jpg tekrar yüklüyorum 1.jpg dosyasını

resimler klasörüne 11.jpg olarak kaydediyor bu sefer

11.jpg 12.jpg 13.jpg olarakda devam ediyor kaydedince.
İsteğiniz üstüne yazması mı ?

O zaman bunu
PHP:
$yukle->file_overwrite = true;
bundan önce yazınız.
PHP:
 $yukle->process($klasor);
 

furkann34

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
52
İsteğiniz üstüne yazması mı ?

O zaman bunu
PHP:
$yukle->file_overwrite = true;
bundan önce yazınız.
PHP:
 $yukle->process($klasor);

$yukle->file_overwrite = true;

bu kod hangi dosyada upload ve class upload dosyasında bulamadım?

Birde bir kod buldum belki yarayabilir.

$this->file_dst_name_body = preg_replace('/[^A-Za-z0-9_]/', '', $this->file_dst_name_body) ;

0-9 dikkatimi çekti bu kodu silincede hata veriyor.
 

Çağrı

webmaster.tc
Üye
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
76
Konum
izmir
$yukle->file_overwrite = true;

bu kod hangi dosyada upload ve class upload dosyasında bulamadım?

Birde bir kod buldum belki yarayabilir.

$this->file_dst_name_body = preg_replace('/[^A-Za-z0-9_]/', '', $this->file_dst_name_body) ;

0-9 dikkatimi çekti bu kodu silincede hata veriyor.
upload.php'de
PHP:
$yukle->process($klasor);
Bundan hemen önce ekle.
 

Üst