Php Veri Eklenme Tarihinin Kodu Nedir ?

GüçNet

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
960
Yaş
29
Konum
Akkapı
arkadaşlar bir gazete sitesi için haberlerin ekleme tarihini göstermem lazım yazı içinde nasıl yapabilriim ?
 

LadyArch3r

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
109
Haberlerin bulunduğu tabloda tarih sutunu var mı ? Var ise yani haberler eklenirken tarihler kayıt altına alınmış ise yazı içinde gerekli yere bastırırsınız.
 

GüçNet

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
960
Yaş
29
Konum
Akkapı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ona bi bakmam lazım . sütun yoksa ekleyimmi tarih sütunu yoksa başka bi yolu varmı?
 

kralmermi

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
93
Konum
<?php ?>
öncelikle haberleri girerken veritabanına tarihleri yazman lazım bunun için;

Insert Into TABLOADI (TARIH) VALUES (NOW());

şeklinde bir sql komutu ile haberi db ye yazarken tarih ve saati tutucaksın. Ekrana veriyi Çekerken İse

$Sql = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM TABLOADI WHERE HABERID='XXX'"));
echo $Sql[TARIH]; demen yeterli.

Not : Burada sql kodlarını kendi veritabani tablo yapina gore hazırlamak zorundasın.
TABLOADI, HABERID, TARIH değerleri yerine kendi db 'indeki değerleri yazman gerekir.

Kolay gelsin.
 

GüçNet

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
960
Yaş
29
Konum
Akkapı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
öncelikle haberleri girerken veritabanına tarihleri yazman lazım bunun için;

Insert Into TABLOADI (TARIH) VALUES (NOW());

şeklinde bir sql komutu ile haberi db ye yazarken tarih ve saati tutucaksın. Ekrana veriyi Çekerken İse

$Sql = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM TABLOADI WHERE HABERID='XXX'"));
echo $Sql[TARIH]; demen yeterli.

Not : Burada sql kodlarını kendi veritabani tablo yapina gore hazırlamak zorundasın.
TABLOADI, HABERID, TARIH değerleri yerine kendi db 'indeki değerleri yazman gerekir.

Kolay gelsin.

bi denicem çok saolun :)
 

meteoncu

webmaster.tc
Üye
Katılım
19 Ağu 2012
Mesajlar
3
Şimdiki zamanın saniye cinsinden çıktısını kayıt etmeni tavsiye ederim. 10 haneli bir sayı oluyor ve bu sayıdan istediğin "bütün" zaman verilerini elde edebiliyorsun.

$simdiki_zaman=time();

ile bu veriyi elde edebilirsin ve tabloya bunu kaydetmen veri tabanının şişmemesine bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır.

$tarih=date("d m Y",$kaydettigin_zaman);

şeklinde de istediğin zamanı elde edebiliyorsun.
 

enc0der

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
11
sql sorgunda now() kullan tarih sutununda tipini datetime yap
 

Halil Bilgin

webmaster.tc
Üye
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
8
tarihleri her seferde eklemek istemiyorsan veritabanında eklemetarihi diye bi kolon oluşturup tipini timestamp yaparsın , default değerinide current timestamp yaptınmı , o otomatik olarak ekler senin tek yapman gereken , lazım olduğu zaman select sorgusu ile çekmek
 

Üst